Bemary gastronomiczne oraz blendery baramańskie - wyposażenie dla małej oraz dużej gastronomii

Wszyscy prowadzący lokale gastronomiczne i bary serwujące dania obiadowe i różnorakie koktajle oraz drinki, doskonale wiedzą, że odpowiedniej jakości urządzenia do ich przygotowania oraz serwowania - czyli bemary gastronomiczne oraz blendery baramańskie - to prawie połowa sukcesu. Wiadome jest, że szef kuchni i świetny barman to główny element do sukcesu, jednak jeśli nie mają odpowiednich, profesjonalnych narzędzi cala ich praca nie bedzie efektywna.
Bemary gastronomiczne oraz blendery baramańskie - wyposażenie dla małej oraz dużej gastronomii

Bemary gastronomiczne - wyposażenie w gastronomii


Aby zachować temperaturę oraz świeży smak przygotowanych posiłków, konieczne jest zastosowanie bemarów gastronomicznych. Bemary, to urządzenia stworzone specjalnie do podtrzymania ciepłoty serwowanych potraw. Wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej, znajdują zastosowanie nie tylko w restauracjach, ale i w szkołach, szpitalach, na targach, w hotelach czy pensjonatach. Stal nierdzewna, z jakiej są wykonane, bardzo szybko się czyści, gwarantuje higienę podania, gdyż nie ulega korozji i nie wchodzi w reakcję z potrawami. Wszędzie tam, gdzie odbywa się tak zwane żywienie zbiorowe, będą często wykorzystywane do serwowania potraw. Bemary gastronomiczne stanowią jedno z podstawowych elementów wyposażenia w firmach gastronomicznych.


Rodzaje bemarów gastronomicznych


Wyróżniamy kilka rodzajów bemarów, mamy do wyboru stacjonarne, nadstawne i jezdne. Bemary gastronomiczne jezdne, posiadają kółka i możemy bez problemu przemieszczać się z nimi po sali. Stacjonarne na nogach umieszcza się w jednym, konkretnym miejscu. Bemary gastronomiczne nadstawne wolnostojące umieszczane są na stole lub blacie. Każdy bemar skonstruowany jest tak, abyśmy mogli wypełnić przegródki różnymi potrawami i utrzymali ich ciepło odpowiednio długo. Wyposażone są w grzałki elektryczne, palniki gazowe lub posiadają przestrzeń, do której wlewamy gorącą wodę. Bemar gastronomiczny  jest praktycznym urządzeniem w profesjonalnej kuchni, niezbędnym w prowadzeniu działalności gastronomicznej, gdzie wydajemy dużo posiłków dla wielu osób w jednym czasie. Postawienie na jakość w przypadku tego zakupu, to długoterminowa inwestycja, która zwróci się w czasie.


Blendery barmańskie - profesjonalny sprzęt w domu i


Aby zając się profesjonalnym przygotowywaniem koktajli, orzeźwiających soków, drinków alkoholowych lub bezalkoholowych potrzebujemy wysokiej jakości przyborów barmańskich. Blendery oraz profesjonalne miksery barowe są niezbędne  w każdym lokalu gastronomicznym, które ma w ofercie tego typu napoje. Urządzenia do rozdrabniania, siekania i miksowania muszą być przy tym odpowiedniej jakości oraz mieć możliwość regulowania mocy.  Jest to podstawowe narzędzie pracy każdego barmana, dlatego ważnym jest, aby jego parametry były odpowiednio dobrane. Przygotowywanie wymyślnych napoi przyciągnie dodatkowych klientów!

Blendery barmańskie kielichowe, to urządzenia do przygotowywania wielu koktajli, słodkich deserów, ale i miksowania zup i sosów. Miksery barowe w zależności od producenta posiadają pojemniki od 1 do 4 litrów i wykonane są z wysokiej jakości materiałów, odpornych na uszkodzenia. Każdy pojemnik posiada też miarkę pojemności na ścianie bocznej, na dnie ma wbudowany ostry nóż miksujący.
Profesjonalny mikser barowy różni się od zwykłego tym, że spełnia kilka funkcji: miksuje, rozdrabnia i kruszy. Dzięki czemu mamy jedno urządzenie, które odgrywa rolę kilku.
Szeroka oferta profesjonalnych urządzeń barowych do przyrządzania koktajli, smothie, drinków i lodowych shejków daje nam możliwość dobrania idealnego barowego miksera dostosowanego do naszych potrzeb. Idealny i profesjonalny sprzęt dla restauracji, barów i dyskotek, to ważny element wyposażenia. Warto więc znaleźć taki, który spełni nasze wysokie oczekiwania.

Czytaj również 

Inspiracje